Medipet

Kisállat Rehabilitációs Centrum

Terapeutáink

Terapeutáink

Kövesdi Diana

Pár évvel ezelőtt egy veleszületett betegség miatt elveszítettem a kutyámat. Bármit megadtam volna, hogy csak egy napra is visszakaphassam, így ekkor megfogadtam, hogy mindent megteszek, hogy én magam is segíteni tudjak betegség esetén. Sajnos Jamienél, a következő kutyámnál már kicsi korában súlyos csípő diszpláziát diagnosztizáltak, így engem innentől már semmi nem állíthatott meg. Minden hazánkban elérhető képzést elvégeztem: Kutya-fizioterapeuta, Kutya elsősegély, Terápiás kutyamasszőr. Az itthon tanulható módszerek mellett a külföldi tanfolyamokon is részt vettem és az ott alkalmazott lehetőségekről is igyekeztem minél többet megtudni.

A tervem az volt, hogy létrehozzak egy helyet, ahol a jelenleg ismert összes terápiás lehetőség elérhető. Több mint egy 1,5 éves kutatómunkám, és levelezések sora után az Egyesült Államokban piacvezető állatgyógyászati vállalat a Companion hivatalos partnerei lettünk. Ezáltal lehetőségem nyílt több jelenleg az országunkban egyedülálló eszközt behoznom. Ilyen pl az egyik kedvenc ágazatomban, a Lézerterápiában alkalmazható 4. Osztályos kifejezetten kutyák számára készült nagyteljesítményű lágylézer készülék, melyre ekkor meg is szereztem a hivatalos Lézerhasználati Engedélyemet amellyel pillanatnyilag hazánkban csak én rendelkezem. Ezt az Országos Sugárbiológiai Intézetben szerezhető képzés követte, ahol a radiológia és röntgen világába mélyítettem el tudásom, és jelenleg is folyamatosan képezem magam annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudjam nyújtani a hozzám forduló pácienseknek, és saját kutyáimnak.

2018-ban létrehoztam a Medipet Kisállat Rehabilitációs Centrumot, ahol csapatunk szeretettel várja a mozgásszervi és neurológiai problémával küzdő kutyákat és cicákat, és amely jelenleg az ország legjobban felszerelt terápiás központja állatorvosi rendelővel.

74692466_2833686999996548_7539262385966546944_o

Demeter Renáta

Középiskolás korom óta állatorvosi asszisztensként dolgozom, a Profivet Sebészeti Központ után az Állatorvostudományi Egyetem sebészetén, majd lassan három éve a Gordiosz Klinikán, Diószegi doktorral. 

Számtalan képzést és továbbképzést elvégeztem az évek alatt, számomra az állategészségügyben a folyamatos szakmai fejlődés elengedhetetlen. Kutya fizioterapeuta vizsgát 2019 nyarán tettem, legfőbb motivációm volt, hogy mindig is sebész-ortopéd praxisokban dolgoztam, így nap mint nap szembesültem a rehabilitáció fontosságával. 

Sajnos a három saját kutyám is megtapasztalta a gyógyulás nehézségeit, így személyes tapasztalatokkal is tudom segíteni a hozzám rehabilitációra fordulókat.

74667928_2393798174220380_2759161169330569216_n

Gubrán Filadelfia

Kiskoromtól kezdve imádom az állatokat, főleg a kutyákat.

2013-ban jött egy mélypont az életemben, ekkor kaptam meg első saját kutyámat, Bessie-t a border colliemat. Ő volt az, aki átlendített ezen a nehéz időszakon és gyökeresen megváltoztatta az életemet. Ekkor már tudtam, hogy kutyákkal szeretnék foglalkozni.

2017-ben elvégeztem egy habilitációs kutyakiképző tanfolyamot, és mivel mindig is érdekeltek a kutyák mozgásszervi problémái, így  2018-ban sikeres kutya-fizioterapeuta vizsgát tettem. Bessie-vel aktívan veszünk részt kutyás sportokban, ahol sajnos előfordulnak különféle sérülések, így a rehabilitáció mellet nagyon fontosnak tartom a prevenciót is. Ezekben a kérdésekben szívesen adok tanácsot a gazdiknak, és örömmel foglalkozom mind az egészséges, mint a sérült állatokkal is. Forduljanak hozzám bizalommal!

Vizslafotozas_6203-6413

Dóczi fanni


Azon szerencsés gyerekek közé tartoztam, akik megtapasztalhatták milyen érzés 7 évesen egy kölyökkutyával játszani kint a kertben, kamaszként felelősséget vállalni egy életért, majd a diploma közeledtével átsegíteni és elengedni Őt. Életem legmeghatározóbb 18 éve volt.

2019 nyarán végeztem el a kutya-fizioterapeuta képzést, azóta is törekszem a folyamatos szakmai fejlődésre, hazai és külföldi továbbképzéseken, illetve konferenciákon való részvétellel. Munkám során fontosnak tartom, hogy a rehabilitációs kezelések egyénre szabottak legyenek, valamint a gazdival együttműködve sikeresen vigyük véghez.

Az új hivatásom mellé nemrég csatlakozott az első saját kutyám, aki azóta is élvezi a fizioterápia minden előnyét.

80116896_595847441162686_4143460494977531904_n