Medipet

Kisállat Rehabilitációs Centrum

Terapeutáink

Terapeutáink

Kövesdi Diana

Évekkel ezelőtt egy veleszületett betegség miatt elveszítettem a kutyámat. Bármit megadtam volna, hogy csak egy napra is visszakaphassam, így ekkor megfogadtam, hogy mindent megteszek, hogy én magam is segíteni tudjak betegség esetén. Sajnos Jamienél, a következő kutyámnál már kicsi korában súlyos csípő diszpláziát diagnosztizáltak, így engem innentől már semmi nem állíthatott meg. Minden hazánkban elérhető képzést elvégeztem: Kutya-fizioterapeuta, Kutya elsősegély, Terápiás kutyamasszőr, Kutyakiképző tanfolyam. Az itthon tanulható módszerek mellett a külföldi tanfolyamokon is részt vettem és az ott alkalmazott lehetőségekről is folyamatosan bővítem az ismereteimet.

A tervem az volt, hogy létrehozzak egy helyet, ahol a jelenleg ismert összes terápiás lehetőség elérhető. Több mint egy 1,5 éves kutatómunkám, és levelezések sora után az Egyesült Államokban piacvezető állatgyógyászati vállalat a Companion hivatalos partnerei lettünk. Ezáltal lehetőségem nyílt több jelenleg az országunkban egyedülálló eszközt behoznom. Ilyen pl az egyik kedvenc ágazatomban, a Lézerterápiában alkalmazható 4. Osztályos kifejezetten állatok számára készült nagyteljesítményű lágylézer készülék, melyre ekkor meg is szereztem a hivatalos Lézerhasználati Engedélyemet. Ezt az Országos Sugárbiológiai Intézetben szerezhető képzés követte, ahol a radiológia és röntgen világába mélyítettem el tudásom, és jelenleg is folyamatosan képezem magam annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudjam nyújtani a hozzám forduló pácienseknek, és saját kutyáimnak.

2018-ban létrehoztam a MediPet Kisállat Rehabilitációs Centrumot, ahol csapatunk szeretettel várja a mozgásszervi és neurológiai problémával küzdő kutyákat és cicákat, és amely jelenleg az ország legjobban felszerelt terápiás központja, amit  náhány hónappal később egyedülálló módon  összekapcsoltam egy állatorvosi rendelővel, így komplex ellátást tudunk nyújtani Betegeinknek, és több szakrendelést idítottunk ami hiánypótló térségünkben. Nagy örömömre szolgál és megtisztelő számomra, hogy a szakma kimagasló szakorvosaival és specialistáival dolgozhatok együtt.

Kövesdi Diana

Nemetné Horváth Erzsébet

Gyerekkorom óta lovak és kutyák között élem a mindennapjaimat.

 6 éve megadatott, hogy saját kis dalmatám legyen, ő az életem értelme. Mindenhol velem van, bármerre utazom igyekszem magammal vinni. Több mint 1 éve kiderült, hogy a könyökével problémák vannak, így műteni kellett.

Akkor eldöntöttem, hogy segíteni szeretnék rajta és sok más hasonló helyzetben lévő kutyán is. 2019 novemberben végeztem el a fizioterapeuta tanfolyamot és remélem ezzel a tudással sok kutyán tudok majd segíteni.

unnamed


Bolyhos Viktória

A számok területéről eveztem át a rehabilitáció világába. Mikor beültem az első anatómia előadásra éreztem, hogy megérkeztem, ez az én utam. 2019 decemberében végeztem el sikeresen a kutya-fizioterapeuta képzést és nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezentúl a MediPet pácienseinek segíthetek.

 

 

IMG_2903