Medipet

Kisállat Rehabilitációs Centrum

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

VAKCINÁZÁS, PARAZITÁK ELLENI VÉDEKEZÉS, MIKROCHIP BEÜLTETÉS, ÚTLEVÉL KIÁLLÍTÁS

Rendelőnkben kiemelt figyelmet kap a vakcinázás, melyek megvédik kedvenceinket a különböző eredetű fertőző betegségektől. Emellett a gazdik figyelmét felhívjuk a mikrochip beültetésének fontosságára, valamint egészségügyi kiskönyv és útlevél kiállítására is lehetőség van. Széles választékban megtalálhatóak nálunk bolha-, kullancs- és féreghajtók, valamint szívféreg és egyéb parazita ellenes szerek. A legmegfelelőbb készítmény kiválasztásában Orvosaink szívesen adunk tanácsot.

Kutya vakcinázás

SZÍVFÉRGESSÉG

A szívférgességet okozó Dirofilaria Immitis élősködő sajnos napjainkban már egyre nagyobb veszélyt jelent kedvenceinkre. A szúnyogok által terjesztett parazita,  tüdő nagy ereiben él. Sokáig nincs látható tünete és már súlyos fertőzöttség esetén kerülnek rendelőnkbe. Jelenléte keringési zavarokat, légzési problémákat, és súlyos esetekben halált okozhat.

Fontos a rendszeres szívféreg szűrés, a megfelelő védekezés az élősködő ellen. Forduljanak bizalommal Orvosainkhoz, akik szívesen adnak tanácsot a megelőzésről, fertőzöttség esetén a kezelési lehetőségekről.

(ELISA teszt, mikroszkópos vérvizsgálat, Knott-teszt, PCR)

Kutya szívféreg

BELGYÓGYÁSZAT

Sajnos kedvenceinket számtalan belgyogyaszati probléma fenyegeti. A rendkívül fontos fizikális vizsgálatok mellett a diagnózis felállítását diagnosztikai eszközeink segítik, mint az ultrahang gépünk, a legmodernebb digitális röntgen berendezésünk és az EKG valamint kézi műszereink. Természetesen lehetőség van vér- és vizeletvizsgálatra és egyéb speciális gyorstesztek elvégzésére is (FelV/FIV, szívférgesség, Giardia, Parvo, Corona vírus, Lyme-kór stb.

Kutya állatorvos

KARDIOLÓGIA ÉS HASI ULTRAHANG

Magasan képzett és tapasztalt szakorvosunk, Dr Hetyey Csaba segítségével rendkívül pontos ultrahangvizsgálatokat végzünk legkorszerűbb műszerezettség mellett. Ezek a vizsgálatok segítenek felismerni és diagnosztizálni a kialkult vagy a még csak kezdeti stádiumban felmerülő problémákat. 

Az ultrahang egy valós idejű, pontos és rendkívül informatív képalkotó technika, amely nagyfrekvenciás hanghullámokat használ fel a szövetek és szervek egész testének értékelésére. Ez a képalkotás biztonságosabb, mint a röntgensugarak és CT vizsgálatok, mert nem ionizáló sugárzást alkalmaz.

 

 

Kutya állatorvos

SEBÉSZETI ELLÁTÁS

Rendelőnk felszereltsége és Orvosaink szaktudása lehetővé teszi, hogy az egyszerűbb sebészeti beavatkozásoktól a bonyolult csontműtétekig bármilyen esetben fordulhassanak hozzánk. A teljesség igénye nélkül sebészetünkön az ivartalanítás, daganat eltávolítás, hasi- mellkasi műtétek, korrekciós műtétek, gerincműtétek és traumás sérülések kezelése, törés kezelés, elülső kereszteződő szalagszakadás (TPLO), térdkalácsficam, csípődiszplázia, könyökdiszplázia műtéti megoldása stb.

A műtétek során kiemelt figyelmet fordítunk az altatás rá, és az aneszteziológia biztonságára (inhalációs altatógép, betegfigyelő monitorok, aneszteziológusi felügyelet, modern altatószerek).

Pácienseinket a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt műtő várja ahol minden esetben törekszünk a pontos, alapos munkára és arra, hogy a műtéti beavatkozások a lehető legkisebb fájdalommal járjanak betegeinknek.

Kutya sebészet

LAPAROSZKÓPIA

Rendelőnkben is elérhető a tulajdonosok számára a legmodernebb műtéti technika, amellyel az ivartalanítás egy szinte észrevehetetlen beavatkozás a kutyák és macskák életében. Mindez apró precíziós műszerekkel történik. A hagyományos megoldásnál a sebésznek akkora bemetszést kell ejteni, amelyen át a keze befér a hasüregbe. Ezzel szemben a laparoszkópos seb több, mint tízszer kisebb, mindössze 0,5-1 cm – akkora, amekkorán a kiemelendő petefészek még épp átfér.
A hagyományos műtétek után fellépő lehetséges kellemetlenségeknek (étvágytalanság, apátia, rossz közérzet, fájdalom, hányás, gallér okozta stressz) általában nyoma sincsen.
Ennek a műtéttechnikának az előnyeit nem csak ivartalanításnál használhatjuk ki! Egy beteg állatnál, ha elkerülhetetlen a mintavétel (például májból), akkor lényegesen jobbak a felépülés esélyei, ha a laparoszkópos megoldást választjuk, hisz rövidebb a beavatkozás, kisebb a műtéti seb, kisebb a trauma, kevesebb a komplikáció veszélye és a gyógyulási idő minimálisra csökkenthető.

ORTOPÉDIA, NEUROLÓGIA

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival, statikájával, a csontok illetve ízületek hibás fejlődésével, betegségeivel sérüléseivel foglalkozik. A végtagok csontjainak és ízületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágy részek elváltozásai tartoznak ehhez a szakterülethez. Emellett lehetőség van szakirányú neurologiai ellátásra, segítséget tudunk nyújtani az ideggyógyászat a központi és a perifériás idegrendszer szervi betegségeit érintő problémákban, igy  szakterületünkhöz tartozik az agy, a gerincvelő, a környéki idegek és a hozzájuk tartozó ideg-izom átmenet betegségeinek vizsgálata és kezelése.

Szakállatorvosunk külön rendelési időben várja kedvenceiket mozgásszervi, neurológiai és traumás esetek kivizsgálására és ellátására.

Kutya ortopédia

FOGÁSZATI ELLÁTÁS

Rendelőnkben teljes körű fogászati ellátást biztosítunk Pácienseink számára. A szájhigiénia a kisállatok életében fontos, fogaik egészsége, és a szájüregi betegségek kiszűrése náluk is kiemelt figyelmet igényel. A fogkő megszüntetésére ultrahangos fogkőeltávolító, illetve modern szájsebészeti eszköztár áll rendelkezésünkre. Minden esetben érdemes Orvosaink állapotfelmérő vizsgálatát és tanácsát kérni a kezelések előtt.

Kutya fogászat

SZEMÉSZET

Dr. Kisgergely Judit szemész-specialista minden hónapban egy napot Rendelőnkben tölt, így lehetőség nyílik az állatok különböző szembetegségeinek kórhatározására, gyógykezelésére és otthoni kezelési tanácsok előírására, valamint Műtéti megoldására is.

A szembetegségek vizsgálata (réslámpa biomikroszkópia, könnytermelés meghatározás, szemnyomás mérés, gonioscopia, szemészeti ultrahang vizsgálat, szemfenék vizsgálat stb.) mellett lehetőség nyílik időskori és tenyésztési célú szembetegségek vizsgálatára is, teljes körű szemészeti diagnosztikai műszerezettség mellett.

Kutya állatorvos