Medipet

Kisállat Rehabilitációs Centrum

Állapotfelmérés és vizsgálatok

Minden páciensünk időpont foglalást követően érkezik hozzánk, így az első alkalommal minden esetben több lépcsős állapotfelmérést végzünk. A gazdik teljes biztonsággal fordulhatnak ortopédiai, neurológiai vagy bármilyen mozgásszervi probléma esetén fizioterapeutához. Alap esetben a fizioterapeuta feladata az állapotfelmérés, ami alapján felépül a kezelési és terápiás terv.

A vizsgálati lap kitöltésével és a gazdival való konzultációval, a meglévő diagnózis és mozgásszervi vizsgálatok alapján megvizsgáljuk a páciensünket, és megbeszéljük, milyen kezelési formákat és módokat tudunk ajánlani, hogy segítsünk a problémán, illetve felállítunk egy kezelési tervet.

Magyarországon először, és jelenleg csak nálunk Medipetben található olyan TESTSÚLY- És TEHERELOSZTÁS ELEMZŐ KÉSZÜLÉK melynek segítségével pontos képet kapunk arról, hogy a kutya milyen mértékben használja a különböző végtagjait, százalékos értéket kapunk a felosztásáról, az egyensúlyáról, koordinációjáról amely nagyban megkönnyíti kezelés kialakításának menetét, segít megtalálnunk a betegség forrását, információt kapunk a fájdalom helyéről esetleges okairól. A készülék hozzájárul a kórismerethez, hogy a legcélravezetőbb terápiás kezelést állíthassuk össze számukra. A felmérés néhány percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes.

Mivel a fizioterápiás kezelés csak állatorvosi diagnózis megléte és a kezelőorvossal való folyamatos kapcsolattartás mellett lehet igazán eredményes, így nálunk a Medipetben lehetőség van rendelőnkben állatorvosi vizsgálatra is, hogy a gazdiknak egy helyen minden lehetőségük meglegyen arra, hogy kiderüljön kedvencük problémája és a lehető legpontosabb képet kapjuk az állapotáról.

A MediPetben egyedülálló módon fonódnak össze a fizioterápiás kezelések és az állatorvosi rendelés, kiegészítve és segítve egymás működését.

Állatorvosi Rendelőnkben lehetőség van a teljeskörű kivizsgáláson és általános betegellátáson felül a mozgásszervi és neurológiai problémák és betegségek szakirányú, ortopéd – neurológus specialista általi kivizsgáltatásra, műtéti megoldására.

Ha a fizioterápiás állapotfelmérés vagy a kezelések során szükségessé válik, vagy indokolt az orvosi felülvizsgálat vagy kontroll, terapeutáink segítségével beutaló illetve időpont egyeztetés kérhető az orvosi szakrendelésre.

KÉPALKOTÓ ELJÁRÁSOK – DIGITÁLIS RÖNTGEN

A direkt digitális Flat-panel technológia óriási előnye, hogy a szerkezetbe vagy az állat alá helyezve az expozíciótól számított 2 mp belül megjelenik a diagnosztikai kép. Azonnal optimalizál és a lehető legjobb képminőséget adja vissza, még a helytelenül választott expozíciós paraméterek mellett is képes kompenzálni azt.

Létezik vezeték nélküli technológiában is, amihez nem kell kábeleket csatlakoztatni. Automata expozíciós felismerő automatikával szerelt. Nem kell összekábelezni a generátorral. Felismeri az expozíciót és azonnal leképezi a képet.

Nem kell cserélni (kazettát), szerviz igénye elenyésző, gyors, és számos szoftveres támogatással ellátott, ami ezzel azt jelenti, hogy a nálunk elkészült képet CD-re írva bármely másik orvosi rendelőben is lehetőség van ugyanazon minőségben megtekinteni. Testtájék automatika, automata besugárzott terület felismerés, és akár terepre is kivehető.

Bár a káros sugárzás mértéke elenyésző, akészüléket sugárvédelmi tervező által irányítottan telepítjük be. A hozzánk érkezőknek így lehetőségük lesz a komplett diagnosztikai képalkotás igénylésére (felvétel + orvosi kiértékelés) de orvosunk diagnózisa nélkül csak felvételt is kérhetnek, amit CD-re írva bármely rendelőben meg tudnak mutatni a páciensről a kezelő szakorvosnak.

A MŰSZERES ÁLLAPOTFELMÉRÉSRŐL

Stance Analyzer készülék használata egy új módszer, hazánkban egyedülállóan a Medipet rendelkezik jelenleg ezzel az eszközzel. Egy olyan kutyák számára készült testsúly-felosztás mérő készülék amely százalékos értéket ad a kutya végtag terheléséről, súlyának elosztásáról. A gép hatalmas segítséget tud nyújtani abban, ha a problémát még nem ismerjük, vagy nem sikerült pontosan beazonosítani, hol lehet a a probléma a végtagok esetében. A mérés pár percet vesz igénybe, teljesen fájdalommentes, és az eredményt a közös megbeszélés és kiértékelés után e-mailben elküldjük a kutya tulajdonosának.

További előnyeit élvezhetjük akkor, amikor kontroll vizsgálat során felmérjük a terápia során elért változást. Ilyenkor egy újabb méréssel az eredményeket össze tudjuk hasonlítani a korábban mért eredménnyel, látható, hogy értünk-e el fejlődést, javulást nála és az alapján kezelni tovább a pácienst.